HTML

2013.07.10. 23:12 fannusz.

testi-lelki felfrissülés.

már nem először voltam dinamikus jógán. imádom. vagy szereted vagy nem. :) én imádom. mindenkinek csak ajánlani tudom. kicsit bevezetlek benneteket a dinamikus jóga világába. :) senki ne gondolja, hogy ez amolyan leülök törökülésbe összeteszem a kezemet és omm-ozok egész végig. :)

Mi az a dinamikus jóga?
A jóga-család élénkebb, atletikusabb változata, amely az erősítésre és a rugalmasságra fókuszál. Ez a tulajdonsága tette a dinamikus jógát Amerika egyik legkedveltebb fitnesz-edzésévé, és ez által válik hazánkban is egyre közkedveltebbé.

Mitől dinamikus ez a jóga?
A hatha jóga ászanáinak (jóga-testhelyzeteknek) gyöngysor-szerűen összefűzött láncolata alkotja az órát, ez adja a dinamikus jellegét.  A folyamatos mozdulatsort a gyakorlatok előtt és között  visszatérő Napüdvözlet  az óra elején a bemelegítést, közben pedig a keringés folyamatos élénkítését szolgálja. Így segítjük elő a hatékonyabb zsírégetést és gyorsabb anyagcserét.
Egy-egy gyakorlat hatása nagyon összetett: egyes izomcsoportokat ellazítja, nyújtja, míg másokat erősít.
A gyakorlatok elvégzése közben a mozgást, a légzést és a gondolatokat hangoljuk össze, tudatosan figyelünk az izommunkára. A tudatos légzés segít az agy és a szervezet oxigénellátásának javításában, ezáltal megnyugtatja az elmét és energiával látja el a testet.

Milyen erőnlét kell a dinamikus jógához?
A dinamikus jóga azért tökéletes sport, mert  bármilyen edzettségi szinten elkezdheted. Minden gyakorlatnak van könnyített és nehezített változata, így mindenki saját magának szabályozhatja a gyakorlatok erősségét, intenzitását korához és fizikai képességeihez mérten.
Mivel saját testünk súlyával dolgozunk, a gyakorlatokat nem lendületből, hanem tudatosan, odafigyelve hajtjuk végre, a sérülés veszélye nulla.

Mit nyújthat neked a dinamikus jóga?
A dinamikus jóga gyakorlása alatt és után érezhetjük a növekvő energiát, vitalitást és szabadságot.
A fizikai és lelki ellazulás mellett feszes vonalakra és izomtónusra tehetünk szert.

A dinamikus jóga gyakorlása kihívás, de a kemény edzés a szellemet is megmozgatja.

318058_362885758_big.jpg

pseries1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sport jóga testmozgás dinamikus felfrissülés napüdvözlet


A bejegyzés trackback címe:

https://thatgirlswords.blog.hu/api/trackback/id/tr335399766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása